METHODE POSITIEF SCHEIDEN©


WAT IS DE METHODE POSITIEF SCHEIDEN ?

Scheiden haalt je leven overhoop. Je verliest de grip op je leven. Je hebt geen overzicht en je fundament wordt onder je voeten weggeslagen. Je zit boordevol emoties, je privéleven staat op z'n kop. Alles is aan veranderingen en verlies onderhevig. Je relatie, je gezin, je huis, je contacten met familie en vrienden. En dan zijn er nog de zorgen over je eventuele kinderen en de financiën.

De Methode Positief Scheiden© is een hands on stappenplan om licht te brengen in de donkere periode van scheiding. Met de Methode doe je kracht op en zet je positieve stappen naar een gelukkige toekomst.

De Methode biedt niet alleen een praktisch houvast aan degenen die uit elkaar gaan, maar behelst ook een verrassend eenvoudige en bewezen effectieve toolbox voor bij scheidingen betrokken professionals: advocaten, mediators, psychologen, coaches, maatschappelijk werkers en bedrijfsartsen.

HOE WERKT HET?

De Methode biedt zowel mensen in scheiding als betrokken professionals een duidelijke richting. De insteek is positief: alles is gericht op het verkrijgen van meer energie en vertrouwen in je dagelijks functioneren. Op die manier kun je je scheiding daadkrachtig afwikkelen en tegelijkertijd de basis leggen voor een nieuwe gelukkige toekomst.

De gedachte achter de Methode is dat je niet eerst een persoonlijk dieptepunt bereikt hoeft te hebben om positief aan de slag te kunnen gaan. Als je klaagt, jezelf als slachtoffer ziet en je afspraken niet nakomt, brengt dat je geen vooruitgang. Scheiden op een positieve manier vraagt om een andere aanpak.

Je richt je primair op jezelf en niet alleen maar op de juridische kant van de scheiding. Zo voel je je niet afhankelijk van de medewerking van je ex-partner. En houd je meer energie over om in je dagelijks leven goed te functioneren, orde te scheppen, zaken af te handelen en een basis te leggen voor een gelukkige toekomst.

JE WORDT WEER GELUKKIG!

HET STAPPENPLAN POSITIEF SCHEIDEN

Stap 1 Koppel jezelf in je dagelijkse leven los van je ex-partner, nu en in de toekomst

Stap 2 Focus op zaken en omstandigheden waar je (wel) invloed op hebt

Stap 3 Zet de Krachtcirkel© in en maak gebruik van de krachtige tools en hands on acties  

Elk van deze stappen bevat concrete opdrachten om:

 • de dagelijkse chaos te minimaliseren
 • je energie zo groot mogelijk te houden
 • een goed Winning Team samen te stellen
 • beter te kunnen omgaan met moeilijke emoties
 • je persoonlijke positieve toekomstvisie te activeren
 • ‘empowered’ te blijven in een van de moeilijkste periodes van je leven
   

WAT MAAKT DEZE METHODE ZO UNIEK?

 • In de Methode Positief Scheiden© ligt de focus nadrukkelijk op het dagelijks functioneren en op jouw nieuwe toekomst. De Methode is eenvoudig, helder en makkelijk in je dagelijks leven toe te passen.
 • De Methode werkt preventief: waarom wachten op een dieptepunt of onherstelbare schade?
 • De Methode is geschikt voor mensen van alle leeftijden, los van de financiële situatie en achtergrond. Ze werkt met de aanwezige positieve kwaliteiten van betrokkenen en het aanpassingsvermogen dat wij allemaal in ons hebben.
 • De Methode richt zich op degene die haar toepast, dus niet op de ex-partner. Daardoor houd je de regie in eigen hand. Deze manier van scheiden biedt onmiddellijk een gevoel van vooruitgang en van een positieve innerlijke groei.
 • De Methode biedt duidelijke informatie en hands on tools voor ouders om daadkrachtig en positief te blijven in de moeilijke periode van scheiding.
 • De Methode biedt zowel mensen die scheiden als bij een scheiding betrokken professionals bewezen effectieve handvatten.
 • De Methode werkt aanvullend op andere professionele scheidings- en coaching-methodes en professionele hulpverlening.

PAK MET MEER VERTROUWEN EN ENERGIE DE SCHEIDING EN DE TOEKOMST AAN!

 
Happy Again Cover Eveline Jurry.jpg

 

'HAPPY AGAIN! THE ART OF POSITIVE SEPARATION'

De Methode Positief Scheiden is sinds najaar 2018 ook verkrijgbaar in het Engels.
Zie de website www.PositiveSeparation.com en www.ShareHappyAgain.com.

Bestel online bij Bol.com
of via Amazon US of Europa.